ContactContact page

Plan een kosteloos online esthetisch consult

 • Direct contact met een esthetisch tandarts
 • Duurt slechts 15 minuten
 • Uitsluitend voor esthetische behandelingen Plan een kosteloos esthetische consult
Plan een gratis video intake
Plan een gratis video intake

Mondhygiënist

Met zorg gereinigd voor behoud van jouw gebit

Goede zorg voor behoud van jouw gebit

Een goede mondhygiëne is essentieel voor het behoud van een gezonde mond en het voorkomen van tandheelkundige problemen. Het tandvlees en kaakbot zijn het fundament van jouw gebit. Ontsteking van dit fundament kan resulteren in het los gaan staan van tanden en kiezen en op termijn kan dit zelfs leiden tot het verlies van tanden of kiezen.

Voordelen van mondhygiëne bij etiq

 • 1. Voorkomen is beter dan genezen

  Het is van groot belang jouw gebit zo schoon mogelijk te houden om tandvlees ontstekingen te voorkomen en daarmee bij te dragen aan een frisse adem.

 • 2. Gezond tandvlees

  Gezond tandvlees is essentieel voor het behoud van een stevige basis voor je tanden. Regelmatig poetsen en reinigen tussen de tanden en kiezen helpt het tandvlees gezond te houden en voorkomt ontstekingen en bloedingen.

 • 3. Een gezond lichaam

  Mondhygiëne is niet alleen belangrijk voor de tanden zelf. Een gezonde mond voorkomt systemische effecten zoals hart- en vaatziekten, diabetes-complicaties en problemen tijdens zwangerschap.

 • 4. Persoonlijke aandacht

  Voor, tijdens en na de behandeling zorgen we ervoor dat je je op je gemak voelt en optimaal voor je mond kan zorgen voor een spoedig en gezond resultaat.

De hygiëne van jouw mond is onze prioriteit

Alles over mondhygiëne

 • De behandeling van de mondhygiënist omvat een reeks preventieve maatregelen die gericht zijn op het creëren en handhaven van een gezonde mond en het voorkomen van tandheelkundige problemen. Met als doel jou te helpen om jouw mond langdurig gezond te houden.

  Guided Biofilm Therapy (GBT) van EMS bij etiq

  Bij etiq tandartsen beschikken wij over de meest geavanceerde apparatuur om het gebit zo goed en pijnloos mogelijk te reinigen.

  Guided Biofilm Therapy is een moderne en betrouwbare methode voor tandreiniging en preventie. Het is speciaal ontworpen om alle schadelijke bacteriën in je mond, ook wel biofilm genoemd, op een systematische manier te verwijderen en tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen.

  GBT heeft meerdere voordelen ten opzichte van traditionele methoden voor tandreiniging. De belangrijkste zijn:

  • Verwijdert 100% van schadelijke bacteriën die leiden tot tandbederf, tandvleesaandoeningen en gaatjes.
  • De behandeling is zeer comfortabel en snel.
  • Pijnloos, er wordt tijdens de behandeling alleen gebruik gemaakt van kleurstof, water, fijne poederdeeltjes en lucht.

  Preventie als uitgangspunt

  De mondhygiënist onderzoekt jouw tandvlees en brengt eventuele problemen in kaart. Vervolgens wordt het gebit gereinigd en word je geïnstrueerd over de juiste reinigings technieken. Want jouw zelfzorg is minstens zo belangrijk als de behandeling door de mondhygiënist.

Heb je vragen?

Veel gestelde vragen

We begrijpen dat je vragen hebt. Wij hebben een heleboel antwoorden. Mocht je nog steeds onduidelijkheden hebben, neem dan eenvoudig contact op via het intakeformulier.

 • Een reguliere preventieve gebitsreiniging, waarbij er geen sprake is van parodontitis, wordt per 5 minuten berekend met de M01 en M03 code. Vaak gaat het om een afspraak tussen de 30 en 45 minuten. Kosten per 5 minuten bedragen €15,78. Kosten variëren dus tussen de €94,68 en €142,02

  Deze kosten zijn landelijk vastgelegd door de NZA. Bekijk hier alle tariefcodes.

call to action

Schrijf je hier direct in

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen en wil je een intake plannen? Vul je gegevens in en schrijf je bij ons in. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met jou op.

 • Binnen een paar minuten ingevuld
 • Snel, persoonlijk contact
 • Langskomen wanneer jij dat wil
Inschrijven
Inschrijven
Voor spoed en afspraken
(035) 52 62 245