ContactContact page

Plan een kosteloos online esthetisch consult

 • Direct contact met een esthetisch tandarts
 • Duurt slechts 15 minuten
 • Uitsluitend voor esthetische behandelingen Plan een kosteloos esthetische consult
Plan een gratis video intake
Plan een gratis video intake

Behandelingen met porselein

Vullingen ofwel inlays of onlays, facings, kronen en bruggen van porselein (keramiek). Gemaakt van het beste materiaal in een high end laboratorium voor de perfecte pasvorm en esthetiek.

Herstel met porselein

Porselein ofwel keramiek

Bij de behandeling van een gaatje, slijtage, breuk of bij het vervangen van een bestaande vulling is porselein (ook wel keramiek genoemd) het beste en het mooiste materiaal om de tand of kies mee te herstellen. Bij ontbreken van een tand of kies kan er ook een brug van porselein gemaakt worden als alternatief voor een implantaat.

Voordelen van porselein

 • 1. Langere levensduur

  Porselein is erg duurzaam en beter bestand tegen slijtage, waardoor het een uitstekende keuze is voor restauraties die lang meegaan en beter bestand zijn tegen verkleuringen.

 • 2. Mooier resultaat

  Porseleinen vullingen bieden esthetische voordelen vanwege de natuurlijke uitstraling van het materiaal en de individuele kleurafstemming op de omliggende tanden.

 • 3. Beter bestendig

  Porselein reageert over het algemeen niet of minder op voedsel of dranken door van kleur te veranderen, wat bijdraagt aan het behoud van de esthetiek gedurende de gehele levensduur.

 • 4. High-end ontwikkeling

  Door technologische vooruitgang tonen materialen verbeterde eigenschappen, zoals een sterkere hechting aan tandstructuren en verbeterde breukweerstand.

Een schitterende glimlach die bij jou past

wysiwyg

Alles over porseleinen vullingen

 • Een groot verschil tussen een vulling van composiet en een vulling of kroon van porselein is dat porselein buiten de mond wordt vervaardigd. Elke restauratie wordt zorgvuldig aangepast aan de kleur en vorm van je natuurlijke tanden, wat resulteert in een naadloze aansluiting en een natuurlijk ogende glimlach.

  .

  De procedure

  Hoogwaardige service met een glimlach

  Het begint met een grondige diagnose en een behandelplan dat aansluit bij jouw specifieke behoeften. Vervolgens wordt een 3D scan of afdruk gemaakt van de voorbereide tand of kies. Deze scan of afdruk dient als basis voor het op maat maken van de porseleinen vulling of kroon, die zorgvuldig wordt aangepast aan de kleur en vorm van je tanden.

  Pijnloos en doeltreffend

  De procedure is pijnloos dankzij lokale verdoving. Tijdens de behandeling wordt het beschadigde tandweefsel verwijderd om vervolgens de tand te reconstrueren met een op maat gemaakte porseleinen vulling (inlay, onlay of kroon). Met porseleinen vullingen geniet je niet alleen van duurzame bescherming, maar ook van een esthetisch aantrekkelijk resultaat. Door het perfecte ontwerp en de handmatige afwerking benadert onze restauratie de tand of kies zoals deze van origine zou moeten zijn. Dit is ook zeer gunstig voor de functie van de tanden en kiezen.

Heb je vragen?

Veel gestelde vragen

Porselein is het mooiste en beste materiaal om tanden en kiezen te restaureren. Etiq tandartsen helpt jou graag om een goede keuze te kunnen maken voor het restaureren van jouw gebit. Hiernaast hebben wij enkele veel gestelde vragen met antwoorden geplaatst. Staat jouw vraag hier niet bij? Laat het ons weten!

 • Bij behandeling van een gaatje, slijtage, breuk of bij het vervangen van een bestaande vulling, is porselein het beste en het mooiste materiaal om de tand of kies mee te herstellen. Een “restauratie” waarbij de knobbels nog intact zijn , dan spreken wij van een inlay. Ontbreken de knobbels bij de kies, dan wordt er een “onlay” gemaakt. Omvat de restauratie de gehele kies of tand dan spreken wij van een kroon. Het verschil met een vulling is dat de restauratie niet direct in de mond wordt gemaakt, zoals een composiet vulling. Bij een inlay, onlay of kroon, wordt er een scan of een afdruk gemaakt van de beslepen tand of kies en wordt de restauratie door een high end laboratorium vervaardigd. De restauratie wordt dan in een tweede zitting op de tand of kies verlijmd. Wij kiezen er zeer bewust voor om de kroon niet zelf in de praktijk te frezen en dezelfde dag te plaatsen, omdat onze methode het beste en mooiste resultaat oplevert.

Call to action

Schrijf je hier direct in

Wil jij weten wat we voor jou kunnen doen of wil je je direct bij ons inschrijven? Vul dan je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Binnen een paar minuten ingevuld
 • Snel, persoonlijk contact
 • Langskomen wanneer jij dat wil
Schrijf je nu in
Schrijf je nu in
Voor spoed en afspraken
(035) 52 62 245