ContactContact page

Plan een kosteloos online esthetisch consult

 • Direct contact met een esthetisch tandarts
 • Duurt slechts 15 minuten
 • Uitsluitend voor esthetische behandelingen Plan een kosteloos esthetische consult
Plan een gratis video intake
Plan een gratis video intake

Orthodontie

Iedere glimlach is uniek. Onze aanpak is dat ook.

Orthodontie

Laat jouw lach tot z’n recht komen

Orthodontie is het verplaatsen van tanden en kiezen door middel van uitneembare of vaste beugels. De behandeling helpt bij het verbeteren van de esthetiek en functionaliteit van je gebit. Bij een gebitsrenovatie is orthodontie vaak een onderdeel om het beste eindresultaat te bereiken.

Voordelen van orthodontie bij etiq

 • 1. Vast en transparant

  Afhankelijk van je wensen of klachten bieden wij vaste beugels (slotjes ofwel brackets) of transparante beugels (clear aligners). Samen met jou maken wij een keuze die bij jou past.

 • 2. Behandelplan op maat

  Bij etiq maken wij een behandelplan waarbij functionaliteit en esthetiek leidend zijn zodat jij altijd tevreden bent over het eindresultaat.

 • 3. Persoonlijke aandacht

  Al voor de behandeling zorgen we ervoor dat je goed voorgelicht bent waardoor je weet waar je aan begint. Tijdens en na de behandeling blijven wij jou helpen met een optimale mondgezondheid zodat jouw gebit gezond blijft.

 • 4. De juiste beet en stand

  De stand van de tanden en kiezen en de juiste beet is niet alleen belangrijk voor de esthetiek, maar ook voor de functie van jouw gebit en de rest van jouw lijf. Met een goede beet door goede orthodontie voorkom je overmatige slijtage, kaakgewrichtsproblemen en zelfs nek- en rugklachten.

Een mond om trots op te zijn

Alles over orthodontie

 • Orthodontie verbetert de stand van je tanden en kiezen. Dit zorgt voor een betere kauwfunctie, reinigbaarheid en esthetiek en vermindert de kans op overmatige slijtage en problemen in het kaakgewricht. Als jouw tanden op de juiste plaats in jouw mond staan, lach jij op je mooist. Bij etiq weten wij waar jouw tanden horen te staan.

  De procedure

  Onze behandeling begint altijd met een persoonlijk gesprek, waarbij we goed luisteren naar jouw wensen en eventuele zorgen. Tijdens de behandeling richten we ons op een zorgvuldige en individuele aanpak, waarbij we de moderne technieken gebruiken om de behandeling zo goed en comfortabel mogelijk te laten verlopen.

  Een resultaat waar je blij van wordt

  Het resultaat van goede orthodontie gaat verder dan alleen een mooie glimlach; het is een investering in jouw zelfvertrouwen en de gezondheid van jouw gebit. Vertrouw op ons om je met deskundigheid en vriendelijkheid te begeleiden op weg naar een stralende glimlach.

Heb je vragen?

Veel gestelde vragen

We begrijpen dat je vragen hebt. Wij hebben een heleboel antwoorden. Mocht je nog steeds onduidelijkheden hebben, neem dan eenvoudig contact op via het intake formulier.

 • Orthodontie wordt alleen vergoed door een aanvullende tandartsverzekering met orthodontie dekking. Deze heeft meestal een maximale vergoeding.