ContactContact page

Plan een kosteloos online esthetisch consult

 • Direct contact met een esthetisch tandarts
 • Duurt slechts 15 minuten
 • Uitsluitend voor esthetische behandelingen Plan een kosteloos esthetische consult
Plan een gratis video intake
Plan een gratis video intake

Transparante beugels

Een onzichtbare behandeling met zichtbaar resultaat.

Clear aligners

Een lach om mee te pronken

Een onzichtbare beugel, ook wel clear aligners genoemd, zijn op maat gemaakte transparante hoesjes die over de tanden gedragen worden. Het voordeel is dat deze verwijderd kunnen worden zodat het eten en poetsen gemakkelijker is.

Voordelen van clear aligners bij etiq

 • 1. Nauwelijks zichtbaar

  Clear aligners bieden een esthetisch voordeel omdat ze vrijwel onzichtbaar zijn. Ze zijn gemaakt van transparant materiaal en vallen daardoor veel minder op dan traditionele metalen beugels.

 • 2. Gebruiksgemak

  Het materiaal is gemaakt van glad en flexibel plastic waardoor irritaties aan wangen en tandvlees worden geminimaliseerd. Daarnaast zijn ze uitneembaar.

 • 3. Betere mondhyiëne

  Je kunt je tanden poetsen en flossen zoals je gewend bent, zonder obstakels van draden en beugelcomponenten wat bijdraagt aan een gezonde mond tijdens de behandeling.

 • 4. Persoonlijke aandacht

  Voor, tijdens en na de behandeling zorgen we ervoor dat je je op je gemak voelt en optimaal voor je mond kan zorgen voor een spoedig en gezond resultaat.

Jouw lach volledig tot z’n recht

Alles over clear aligners

 • Bij een behandeling met clear aligners wordt er een gepersonaliseerd behandelplan gemaakt. Op basis van dit plan wordt berekend hoeveel aligners er nodig zijn voor het behalen van het resultaat. Iedere aligner draag je zeven tot tien dagen, tot je wisselt naar een nieuwe. Afhankelijk van jouw plan krijg je per bezoek vier tot zes aligners mee.

  De procedure

  De behandeling met clear aligners begint met een grondige consultatie, waarbij de tandarts je gebit beoordeelt en een persoonlijk behandelplan opstelt. Digitale scans, röntgen- en kleurenfoto's worden gebruikt om op maat gemaakte aligners te creëren die geleidelijk je tanden in de gewenste positie verschuiven.

  Bekijk video

  Optional larger headline

  Gedurende de behandeling draag je jouw op maat gemaakte transparante aligners zoveel mogelijk. Hoe meer je ze draagt, hoe sneller je resultaat ziet. Om een ideaal resultaat te krijgen draag je de aligners minimaal 22 uur per dag.

Heb je vragen?

Veel gestelde vragen

We begrijpen dat je vragen hebt. Wij hebben een heleboel antwoorden. Mocht je nog steeds onduidelijkheden hebben, neem dan eenvoudig contact op via het intake formulier.

 • De kosten van clear aligners (ook wel een transparante beugel genoemd) variëren meestal tussen 1500 tot circa 4000 euro. Dit is afhankelijk van de uitgebreidheid van de behandeling. Bij etiq maken wij voorafgaand aan de behandeling een begroting zodat jij vooraf weet waar jij aan toe bent.