ContactContact page

Plan een kosteloos online esthetisch consult

 • Direct contact met een esthetisch tandarts
 • Duurt slechts 15 minuten
 • Uitsluitend voor esthetische behandelingen Plan een kosteloos esthetische consult
Plan een gratis video intake
Plan een gratis video intake

Parodontitis

Behoud van jouw gebit is ons doel op korte en lange termijn. Aandacht voor jouw tandvlees en het bot rondom de wortels van jouw gebit is daarbij essentieel.

Parodontitis

Wat is parodontitis?

Parodontitis is een ernstige ontsteking van het tandvlees waarbij ook het onderliggende botweefsel is aangedaan. Bij de behandeling van parodontitis wordt de ernst van de ontstekingen eerst in kaart gebracht en vervolgens worden de tanden en kiezen uitgebreid gereinigd. Zowel onder als boven het tandvlees.

Voordelen van de behandeling bij etiq

 • 1. Alle expertise en apparatuur in huis

  Bij etiq hebben wij zeer ervaren en gedreven mondhygiënisten in huis die met de modernste apparatuur werken volgens de nieuwste methodes. Zo werken de mondhygiënisten naast het conventionele handinstrumentarium bijvoorbeeld ook met het EMS ultrasoon en airflow apparaat, waarmee volgens de GBT methode wordt behandeld.

 • 2. Een gezonde mond

  Mondhygiëne helpt bij het behouden van de mondgezondheid zodat je in staat bent met vertrouwen te eten, te lachen en te praten.

 • 3. Persoonlijke aandacht

  Wij zorgen ervoor dat jij je op je gemak voelt. Wij nemen de tijd en leggen jou haarfijn uit wat er precies speelt en wat de mogelijke oorzaken zijn. We vertellen wat wij gaan doen en doen wat we zeggen.

 • 4. Het belang van een gezonde mond

  Mondhygiëne is niet alleen belangrijk voor de tanden zelf. Een gezond mond voorkomt systemische effecten zoals hart- en vaatziekten, diabetes-complicaties en problemen tijdens zwangerschap.

Behandeling van parodontitis

Alles over parodontitis

 • Bij etiq tandartsen wordt er behandeld volgens een bewezen paro protocol. Dit protocol is een uitwerking van internationaal geaccepteerde behandelmethoden van parodontitis. De behandeling bestaat uit een aantal fasen: intake, Initiële behandeling, herbeoordeling, nazorg, specifieke behandelingen, zoals bijvoorbeeld een flapoperatie en tenslotte een evaluatie en nazorg.

  Oorzaken van parodontitis

  De oorzaken van parodontitis zijn vaak gerelateerd aan onvoldoende mondhygiëne (dit leidt tot de opbouw van tandplak en tandsteen), roken, genetische factoren, hormonale veranderingen. Bepaalde ziekten en medicijnen kunnen ook bijdragen aan het ontstaan van parodontitis. Regelmatige tandheelkundige controles en het aannemen van een gezonde levensstijl zijn daarom van vitaal belang.

  Bekijk video

  Voorkomen van parodontitis

  Parodontitis kan worden voorkomen door aandacht te besteden aan mondhygiëne, regelmatig tandartsbezoeken en gezonde levensstijlgewoonten. Het is cruciaal om dagelijks te poetsen en tussen de tanden en kiezen te reinigen om tandplak te verwijderen en professionele reinigingen te ondergaan om tandsteen te elimineren. Onder andere roken, stress en een slecht dieet kunnen het risico op parodontitis verhogen.

Heb je vragen?

Veel gestelde vragen

We begrijpen dat je vragen hebt. Wij hebben een heleboel antwoorden. Mocht je nog steeds onduidelijkheden hebben, neem dan eenvoudig contact op via het intake formulier.

 • Symptomen van parodontitis zijn: roodgezwollen tandvlees, bloedend tandvlees bij het poetsen of eten en terugtrekkend tandvlees. Bij ernstige parodontitis gaan de tanden en kiezen ook los staan en kan het eten hierdoor lastiger gaan of zelfs pijnlijk zijn. Ook een vieze smaak of een slechte adem kunnen duiden op parodontitis.