ContactContact page

Plan een kosteloos online esthetisch consult

 • Direct contact met een esthetisch tandarts
 • Duurt slechts 15 minuten
 • Uitsluitend voor esthetische behandelingen Plan een kosteloos esthetische consult
Plan een gratis video intake
Plan een gratis video intake

Gingivitis

De mond is de spiegel van het lichaam, dat weten wij bij etiq. Samen met jou zorgen wij voor een goede mondhygiëne, zodat gingivitis kan worden genezen of voorkomen. Zo helpen wij jou aan een gezonde mond.

Gingivitis

Wat is gingivitis?

Gingivitis is een veelvoorkomende en meestal milde vorm van tandvleesontsteking. Het wordt veroorzaakt door de opbouw van tandplak, een kleverige film van bacteriën die zich vormt op de tanden. Wanneer tandplak niet regelmatig wordt verwijderd door zelfzorg en eventueel professionele gebitsreiniging, kan het leiden tot ontsteking van het tandvlees.

Behandeling van gingivitis bij etiq

 • 1. Alle expertises in huis

  Bij etiq vind je alle expertises onder een dak. Zo kunnen we elke behandeling bij ons uitvoeren en volgen we samen jouw voortgang op de voet. Er is nauw overleg met mondhygiënistes en tandartsen, zodat jouw gebit de aandacht krijgt die het verdient.

 • 2. Een gezonde mond

  Een goede mondhygiëne draagt bij aan een goede mondgezondheid. Met een gezonde mond kan jij goed eten en ben jij in staat vol vertrouwen te lachen, te praten en te genieten.

 • 3. Persoonlijke nazorg

  Wij plannen ruim voor en na de behandeling afspraken in om er zeker van te zijn dat de behandelingen goed aanslaan en we vroegtijdige complicaties voorkomen.

 • 4. Een goede gezondheid

  Mondhygiëne is niet alleen belangrijk voor de tanden zelf. Er zijn directe relaties aangetoond tussen problemen in de mond en de rest van het lichaam. Een gezonde mond helpt systemische effecten zoals hart- en vaatziekten, diabetes-complicaties en problemen tijdens zwangerschap voorkomen.

Behandeling van gingivitis

Alles over gingivitis

 • De behandeling van gingivitis wordt door de preventie assistente of mondhygienist uitgevoerd. Deze behandeling bestaat uit professionele gebitsreiniging, instructie en eventuele adviezen. De gebitsreiniging wordt -afhankelijk van de situatie en lokatie- met handinstrumentarium of met ultrasone apparatuur uitgevoerd en indien nodig kan er verdoofd worden. De instructie en adviezen zijn erg belangrijk ervoor te zorgen dat jouw mond ook op lange termijn gezond blijft.

  Oorzaken van gingivitis

  De oorzaken van gingivitis zijn vaak gerelateerd aan onvoldoende mondhygiëne, waardoor tandplak en tandsteen zich ophoopt en ontstekingen veroorzaakt. Andere factoren zoals roken, diabetes, hormonale veranderingen, slechte voeding en bepaalde medicijnen kunnen ook bijdragen aan de ontwikkeling van gingivitis.

  Voorkomen van gingivitis

  Gingivitis kan effectief worden voorkomen door een consistente mondhygiëneroutine te handhaven. Dagelijks poetsen en reinigen tussen de tanden en kiezen helpt tandplak te verwijderen, terwijl regelmatige tandheelkundige controles helpen bij het vroegtijdig opsporen en aanpakken van eventuele problemen.

Heb je vragen?

Veel gestelde vragen

We begrijpen dat je vragen hebt. Wij hebben een aantal vragen met antwoorden. Mocht je nog steeds vragen hebben, neem dan eenvoudig contact op via het intake formulier of stuur een mail.

 • Symptomen van gingivitis zijn: rood, slap en gezwollen tandvlees en/of bloedend tandvlees bij het poetsen en tussen de tanden reinigen met bv stokers. Ook een vieze smaak of een slechte adem kunnen symptomen zijn van ontstoken tandvlees ofwel gingivitis. Gingivitis veroorzaakt niet vaak pijnklachten.