ContactContact page

Plan een kosteloos online esthetisch consult

 • Direct contact met een esthetisch tandarts
 • Duurt slechts 15 minuten
 • Uitsluitend voor esthetische behandelingen Plan een kosteloos esthetische consult
Plan een gratis video intake
Plan een gratis video intake

Wortelkanaal behandelingen

Het genezen van zenuwontstekingen, verlichten van pijn en het voorkomen van complicaties.

Wortelkanaalbehandeling

In goede handen bij etiq

Een wortelkanaalbehandeling is een procedure die wordt uitgevoerd om een geïnfecteerde of ontstoken zenuw van een tand of kies te behandelen. Tijdens de behandeling wordt de zenuw van de tand verwijderd, samen met het geïnfecteerde weefsel. Vervolgens wordt het wortelkanaal gereinigd, gevuld en afgesloten om verdere infecties voorkomen.

Voordelen van een wortelkanaalbehandeling bij etiq

 • 1. Endodontoloog in huis

  Een endodontoloog is een tandarts die gespecialiseerd is in wortelkanaalbehandelingen en dus de meest gecompliceerde behandelingen kan uitvoeren. Onze endodontoloog is NVVE geaccrediteerd en u hoeft daardoor nooit doorverwezen te worden naar een andere praktijk.

 • 2. Met microscoop

  Bij etiq tandartsen wordt deze behandeling uitsluitend met een microscoop uitgevoerd omdat alleen dan de kanalen goed zichtbaar zijn.

 • 3. Uitstekende nazorg

  Voor en na de behandeling zorgen we ervoor dat je je op je gemak voelt. Je ontvangt een duidelijk behandelplan met begroting en na de behandeling nemen wij persoonlijk contact met je op zodat wij er voor jou zijn wanneer dat nodig is.

 • 4. Moderne technologie

  Bij etiq tandartsen houden we de nieuwste technieken altijd nauw in de gaten. Zo beschikken wij zelfs over een CBCT scan (3D Röntgen) om de kanalen nog beter te kunnen zien.

Met aandacht voor jou

Alles over wortelkanaalbehandelingen

 • Een zenuw van een tand of kies kan onherstelbaar ontstoken raken door een diep gaatje of door een stoot of val. Het is dan noodzakelijk om de zenuw uit het wortelkanaal te verwijderen en de kanalen goed te reinigen en te vullen.

  Een succesvolle behandeling


  Niet iedere wortelkanaalbehandeling is succesvol. Aandacht, kennis, ervaring en de juiste apparatuur zorgen ervoor dat de kans van slagen zo hoog mogelijk is. Bij etiq tandartsen ben je dus aan het goede adres.

  Bekijk video

  Tijdelijke of permanente vulling

  De opening die in de kroon is gemaakt, wordt tijdelijk afgesloten met een vulling of, in sommige gevallen, wordt er direct een permanente restauratie zoals een kroon geplaatst om de structuur van de tand te herstellen.

Call to action

Schrijf je hier direct in

Wil jij weten wat we voor jou kunnen doen of wil je je direct bij ons inschrijven? Vul dan je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Binnen een paar minuten ingevuld
 • Snel, persoonlijk contact
 • Langskomen wanneer jij dat wil
Schrijf je nu in
Schrijf je nu in
Voor spoed en afspraken
(035) 52 62 245

Heb je vragen?

Veel gestelde vragen

We begrijpen dat je vragen hebt. Wij hebben een heleboel antwoorden. Mocht je nog steeds onduidelijkheden hebben, neem dan eenvoudig contact op via het intake formulier.

 • Bij het uitvoeren van een wortelkanaalbehandeling wordt er vaak verdoofd waardoor de behandeling bijna altijd pijnloos is. Na de behandeling kan er gevoeligheid of pijn optreden die met medicatie onderdrukt kan worden.